Hozzávalók:
- 2 evk. olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 sárgarépa
- 2-3 szárzeller
- 1 zöldpaprika
- 1 piros paprika
- 4 evk. konzerv kukorica
- 1 dl vörösbor
- 25 dkg darálthús
- 1 chili paprika
- Zöld fűszerek: oregánó, bazsalikom, csombord (borsikafű), só, bors
- 1 konzerv vörösbab
- 2 paradicsom
- 2 evk. ketchup
Elkészítés:
Pároljunk meg 2 evőkanál felforrósított olajon 1 fej felaprított hagymát, majd adjunk hozzá feldarabolva 1-2 sárgarépát, 2-3 szárzellert, 1-1 piros és zöld színű paprikát, valamint 4 evőkanál lecsepegtetett konzervkukoricát. Öntsük fel 3 dl vízzel és 1 dl vörös borral, majd főzzük 10-15 percig.
1 evőkanál olajon pirítsunk meg 25 dkg darálthúst. Adjunk hozzá 1 chilipaprikát feldarabolva, oregánot, bazsalikomot, csombordot (borsikafű), sózzuk-borsozzuk.
Ezután adjunk hozzá 1 konzerv babot lecsepegtetve, 1-2 darabokra vágott paradicsomot és 2 evőkanál ketchupot, majd főzzük készre.
Vélemény, hozzászólás?