Csilis Bab azaz Chili con carne

Hozzávalók:
  • 2 evk. olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 sárgarépa
  • 2-3 szárzeller
  • 1 zöldpaprika
  • 1 piros paprika
  • 4 evk. konzerv kukorica
  • 1 dl vörösbor
  • 25 dkg darálthús
  • 1 chili paprika
  • Zöld fűszerek: oregánó, bazsalikom, csombord (borsikafű), só, bors
  • 1 konzerv vörösbab
  • 2 paradicsom
  • 2 evk. ketchup
Elkészítés:            

     

 Pároljunk meg 2 evőkanál felforrósított olajon 1 fej felaprított hagymát, majd adjunk hozzá feldarabolva 1-2 sárgarépát, 2-3 szárzellert, 1-1 piros és zöld színű paprikát, valamint 4 evőkanál lecsepegtetett konzervkukoricát. Öntsük fel 3 dl vízzel és 1 dl vörös borral, majd főzzük 10-15 percig.

      1 evőkanál olajon pirítsunk meg 25 dkg darálthúst. Adjunk hozzá 1 chilipaprikát feldarabolva, oregánot, bazsalikomot, csombordot (borsikafű), sózzuk-borsozzuk.

      Ezután adjunk hozzá 1 konzerv babot lecsepegtetve, 1-2 darabokra vágott paradicsomot és 2 evőkanál ketchupot, majd főzzük készre.