Hozzávalók:
70 dkg. csirkemell
1 kg. krumpli
10 dkg. húsos szalonna
2 fej hagyma
1 db. piros színű paprika
só, bors
csirkefűszer
majoránna, kakukkfű
egy csokor friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízbe feltesszük főni.
Egy nagyobb lábosba vagy serpenyőbe lepirítjuk a felkockázott szalonnát. Hozzákeverjük a csirkemell csíkokat, nagy lángon hirtelen megsütjük. Rá szórjuk a fűszereket és fedő alatt puhítjuk.
Mikor már majdnem készen van, hozzákeverjük a csíkokra vágott hagymát és paprikát majd tovább pároljuk amíg ezek is megpuhulnak.
A krumplit leszűrjük, megsózzuk és a petrezselyemzölddel összekeverjük.
Végezetül a krumplit hozzákeverjük a húshoz és hirtelen megpirítjuk.
Savanyú uborkával tálaljuk.
Vélemény, hozzászólás?