Csírkemell krumplival

Hozzávalók:

70 dkg. csirkemell

1 kg. krumpli

10 dkg. húsos szalonna

2 fej hagyma

1 db. piros színű paprika

só, bors

csirkefűszer

majoránna, kakukkfű

egy csokor friss petrezselyemzöld
 

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízbe feltesszük főni.

Egy nagyobb lábosba vagy serpenyőbe lepirítjuk a felkockázott szalonnát. Hozzákeverjük a csirkemell csíkokat, nagy lángon hirtelen megsütjük. Rá szórjuk a fűszereket és fedő alatt puhítjuk.

Mikor már majdnem készen van, hozzákeverjük a csíkokra vágott hagymát és paprikát majd tovább pároljuk amíg ezek is megpuhulnak.

A krumplit leszűrjük, megsózzuk és a petrezselyemzölddel összekeverjük.

 

Végezetül a krumplit hozzákeverjük a húshoz és hirtelen megpirítjuk.

Savanyú uborkával tálaljuk.