
Sokféle változata létezik a krumplilevesnek. Ezt különlegessé teszik a friss illatos zöldfűszerek, a snidlinghagyma és a zöldpetrezsyelyem. És még a legkissebbek is nyugodtan megehetik.
Hozzávalók:
- 3 nagy krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- olivaolaj
- ételízesítő v. leveskocka
- só, bors
- tejfől
- 1 csokor snidlinghagyma
- 1 csokor zöldpetrezselyem
Elkészítés:
Meghámozzuk a krumplit és felkockázzuk. Ételízesítős vízben puhára főzzük, majd krumpli nyomóval (ne turmixoljuk, mert ragacsos lesz), minél simábbra nyomjuk szét.
Egy kisebb hagymát apróra vágunk és kevés olajon megfonnyasztjuk. Beletesszük a szétnyomott krumplit és vízzel hígítjuk, míg el nem érjük a kívánt sűrűséget.
Sózzuk, borsózzuk ízlés szerint, majd beleteszünk egy csokor apróra vágott snidlinghagymát és egy csokor petrezselyemzöldet.
Három kanál tejfölt elkavarunk egy kevés forró levessel, hogy a hőt kiegyenlítsük, majd belecsurgatjuk a levesbe és felfőzzük.
Levesgyönggyel, vagy pirított kenyérkockával tálaljuk.
Vélemény, hozzászólás?