Hozzávalók:
1 kg. burgonya
1 hagyma
1 csokor friss zöldpetrezselyem
só
Rántott hús:
csirkemell
só, bors
tojás
prézli
liszt
kevés tej
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Előbb oda tesszük a meghámozott, felkockázott krumplit sós vízbe főni.
Közbe a csirkemellet felszeleteljük, picit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 3 tálba kitesszük a lisztet, felvert tojást (öntünk hozzá pici tejet), prézlit. Bele forgatjuk a hússzeleteinket előbb a lisztbe, aztán a tojásba és végül a prézlibe. Bő forró olajba megsütjük mindkét oldalát.
A krumplit leszűrjük, hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megfuttatjuk. Bele forgatjuk a burgonyát és megszórjuk a petrezselyemmel. Sózzuk ízlés szerint.
Vélemény, hozzászólás?