Petrezsely​mes burgonya rántott csirkemell​el

Hozzávalók:

1 kg. burgonya

1 hagyma

1 csokor friss zöldpetrezselyem

Rántott hús:

csirkemell

só, bors

tojás

prézli

liszt

kevés tej

olaj a sütéshez

Elkészítés:

Előbb oda tesszük a meghámozott, felkockázott krumplit sós vízbe főni.

Közbe a csirkemellet felszeleteljük, picit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 3 tálba kitesszük a lisztet, felvert tojást (öntünk hozzá pici tejet), prézlit. Bele forgatjuk a hússzeleteinket előbb a lisztbe, aztán a tojásba és végül a prézlibe. Bő forró olajba megsütjük mindkét oldalát.

A krumplit leszűrjük, hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megfuttatjuk. Bele forgatjuk a burgonyát és megszórjuk a petrezselyemmel. Sózzuk ízlés szerint.