Pudingos-vaníliasodós mákos guba – recept

Garantált siker, még annak is aki nem annyira van oda a mákért. Tudni kell, hogy ez nem egy hagyományos egyszerű mákos guba. Felturbózott változat, sok minden kell hozzá, időigényesebb de a végeredmény fantasztikus. Egyszerűen nem lehet abbahagyni.

Hozzávalók

Elkészítés

A kifliket felkarikázzuk és félretesszük.

Sodó: Az 1 liter tejet és a mazsolát feltesszük alacsony lángra. Közben a tojássárgákat kikeverjük a kristálycukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral, 1 csipet sóval és az aromával.  A tojásfehérjét felverjük, majd hozzákeverjük a kikevert sárgáját a fehérjéhez. Egy csipet pudingport vagy lisztet keverjünk bele hogy ne váljon szét a forró tejben. Amint forr a tej hozzátöltjük a habos keveréket, óvatosan összedolgozzuk hogy ne törjük szét a habot. Hidegre tesszük.

A pudingport kikeverjük a porcukorral majd apránként hozzáadjuk a tejet, csomómentesre keverjük és pudingot főzünk belőle. Ezt is lehűtjük egy kicsit.

Jöhet az egésznek a rétegezése. Egy tepsit vagy hőálló jénait kivajazunk és a következő sorrendbe összeállítjuk. Kezdjük a sodóval, majd a kiflivel, megszórjuk mákkal és le öntjük a pudinggal. Nekem két réteg lett belőle. A tetejére sodó kerüljön és mák.

A sütőt 180° (légkeveréses) előmelegítjük, és addig sütjük  ameddig szép aranyszínű nem lesz.   Mi frissen és melegen szeretjük a legjobban. De másnap felmelegítve is nagyon fincsi.