
Gyorsan elkészíthető, egészséges finomság.
Hozzávalók
- 500 gr. brokkoli
- 100 gr valamilyen száraztészta ( szarvacska )
- 100 gr füstölt sajt
- 100 gr trappista v. gouda sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 szelet bacon szalonna
- kb. 250 gr tejföl
- só
- bors
Elkészítés
A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben előfőzzük. Kiszedjük és ugyanabban a vízben előfőzzük a tésztát is. Közben a bacont egy kis olajon kisütjük, majd kiszedjük. A visszamaradt zsírt egy tüzálló tálba öntjük és belekeverjük a brokkolit meg a tésztát.
A sajtokat lereszeljük, majd egy részét rászórjuk a brokkolis tésztára.
A tejfölbe belekeverjük az összezúzott fokhagymát, sót, borsot és ráöntjük a brokkolira. Megszórjuk a maradék sajttal és a tetejére tesszük a kisült szalonna darabokat.
Légkeveréses sütőben 220 fokon szép pirosra sütjük.
Vélemény, hozzászólás?