
Hozzávalók:
- 4-5 rebarbara szár
- 1 nagyobb alma
- 1,1/2 l víz
- 1 kk. só
- 4 evk. cukor
- 1 rúd fahéj
- 3-4 szegfűszeg
- 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
- 100 ml főzőtejszín
Elkészítés:
A rebarbara szárat meghámozzuk és félcentis darabokra vágjuk. Az almát meghámozzuk, 8-ba vágjuk és felszeleteljük.
A vizet felforraljuk 1 kávéskanál sóval, és 3-4 evőkanál cukorral. Beledobjuk a rúd fahéjat, (ha nincs egész fahéj akkor az őrölt is megteszi) 3-4 szem szegfűszeget és 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeveréket. (Ettől lesz finom fűszeres az íze.) Ha fő a víz, beledobjuk a rebarbarát és az almát. Addig főzzük, míg az alma megpuhul. Ha nem elég savanykás, tegyünk bele 1 szelet citromot, vagy citromlevet. Végül a levesbe keverjük a főzőtejszínt. Megkostóljuk és ízesítjük ízlés szerint, majd felforraljuk. Lehűtve tálaljuk.
Vélemény, hozzászólás?