Sonkás kifli

HOZZÁVALÓK a kiflihez:

    50 dkg liszt

     1 margarin v. 17 dkg zsír

     2 tojássárgája

     1 kocka élesztő

     2 kávéskanál só

 
ELKÉSZÍTÉS:

   

     Az élesztőt 1kk cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk.

     A hozzávalókat és a felfuttatott élesztőt jól összegyúrjuk. Annyi tejet adunk hozzá, hogy jó gyúrható legyen. 1 órán át kelesztjük, majd 4 cipót formálunk belőle és egyenként kerekre és vékonyra nyújtjuk. Félbe vágjuk, majd keresztbe, és minden háromszöget még kettőbe. Nyolc háromszöget kell hogy kapjunk.

  

HOZZÁVALÓK a töltelékhez:

   25-30 dkg sonka v. füstölt,- főtt tarja

   10 dkg RAMA margarin

    2 fött tojás

    mustár, bors

ELKÉSZÍTÉS:  

    A tarját v. sonkát apróra vágjuk majd ledaráljuk vagy konyhai aprítóba tesszük. Hozzá keverjük a margarint, ízlés szerint a mustárt és a  borsot. Kitesszük egy tálkába és a két fött tojást apró kockákra vágva belekeverjük.

   Egy kiskanálnyit minden háromszög szélesebbik felére helyezünk és feltekerjük. Kifliket formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Felvert tojással megkenjük és reszelt sajtot szórunk a tetejére.

  

Légkeveréses sütőben 160 fokon, kb. 25 perc alatt megsütjük.