Sós Stangli Tehéntúróval

Gyorsan elkészíthető rágcsálnivaló, kevés hozzávalót igényel.  

 

     HOZZÁVALÓK:

    50 dkg tehéntúró

    40 dkg liszt

    20 dkg zsír

    3 kávéskanál só

    1 kávéskanál sütőpor

    lenmag (kihagyható)
 
 
Egy tálban jól összedolgozzuk a hozzávalókat. Éntettem bele lenmagot is.
Hűtőben pihentessük legalább 1 órát. Le is lehet fagyasztani, vagy másnap kisütni.
Kisújjnyi vastagra nyújtjuk, és felvert  tojással megkenjük. Én megszórtam még durva tengeri sóval és köménymaggal is.
Derelyevágóval vékony rudacskákat vágunk ki.

Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük.