Mindig jó hatással van ránk egy finom meleg tejfölös zöldségleves. Főleg ha sok minden van benne.
Hozzávalók:
- 1 pulykaszárny
- 1 kávéskanál vegeta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 3 db. sárgarépa
- 2 fehérrépa
- fél fej zellergumó
- fél karalábé
- 2 marék zöldborsó
- 2 marék zöldhüvelyű bab
- zellerlevél
- petrezselyemzöld
- fűszerek: só, bors, pirospaprika, majoránna, kakukkfű, csombor (borsikafű) mokkáskanálnyi
- 1 leveskocka
A galuskához:
- 3 evőkanál liszt
- 1 tojás
- csipet só
Elkészítés:
A pulykaszárnyat külön megfőzzük vegetás vízbe. Felvágjuk kockára a zöldségeket.
A felaprított vöröshagymát megfuttatjuk az olajon, rá szórjuk a fűszereket és a felaprított zöldségeket. Kevergetve kicsit összeforgatjuk a fűszerekkel. Bele tesszük a petrezselymet, a zellerlevelet és a szétmorzsolt leveskockát. A megfőtt husi levével felöntjük a zöldségeket és addig főzzük mig meg nem puhulnak.
Közbe elkészítjük a galuska masszáját. A tojást, a liszttel és a sóval egy villával jól elkeverjük hogy egy lágy masszát kapjunk.
Mikor már 90% -ba kész a leves, hozzáadjuk az előzőleg felaprított pulykaszárnyat és bele csurgatjuk a galuskákat. 5 perc alatt készre főzzük. Tejföllel tálaljuk.