Zöldségleves galuskával – recept

Mindig jó hatással van ránk egy finom meleg tejfölös zöldségleves. Főleg ha sok minden van benne.

Hozzávalók:

A galuskához:

Elkészítés:

A pulykaszárnyat külön megfőzzük vegetás vízbe. Felvágjuk kockára a zöldségeket.

A felaprított vöröshagymát megfuttatjuk az olajon, rá szórjuk a fűszereket és a felaprított zöldségeket. Kevergetve kicsit összeforgatjuk a fűszerekkel. Bele tesszük a petrezselymet, a zellerlevelet és a szétmorzsolt leveskockát. A megfőtt husi levével felöntjük a zöldségeket és addig főzzük mig meg nem puhulnak.

Közbe elkészítjük a galuska masszáját. A tojást, a liszttel és a sóval egy villával jól elkeverjük hogy egy lágy masszát kapjunk.

Mikor már  90% -ba kész a leves, hozzáadjuk az előzőleg felaprított pulykaszárnyat és bele csurgatjuk a galuskákat. 5 perc alatt készre főzzük. Tejföllel tálaljuk.