Zsenge Zöldborsóleves Vajgaluskával

HOZZÁVALÓK :

  50 dkg zöldborsó

    1 répa

    1 petrezselyemgyökér

    1 fej hagyma

    1 csokor petrezselyemzöld

    1 evőkanál liszt

    1, 1/2  l víz

A GALUSKÁHOZ :

    5 dkg liszt

    1 tojás

    3 dkg vaj

    só

    ELKÉSZÍTÉS :

    A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. A zöldségeket felkockázzuk, majd a hagymára dobjuk, (a zöldborsót is) Megsózzuk és fedő alatt, néha megkevergetve félpuhára pároljuk. Ha kezd odaégni akkor pici vizet öntünk rá. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és megszórjuk a liszttel, majd átpirítjuk. Felöntjük a vízzel és készre főzzük. A galuska hozzávalóit lágy masszává kikeverjük és szaggatóval belefőzzük a levesbe. A vajtól selymes lesz az állaga. Tejföllel tálaljuk.