HOZZÁVALÓK :
50 dkg zöldborsó
1 répa
1 petrezselyemgyökér
1 fej hagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál liszt
1, 1/2 l víz
A GALUSKÁHOZ :
5 dkg liszt
1 tojás
3 dkg vaj
só
ELKÉSZÍTÉS :
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. A zöldségeket felkockázzuk, majd a hagymára dobjuk, (a zöldborsót is) Megsózzuk és fedő alatt, néha megkevergetve félpuhára pároljuk. Ha kezd odaégni akkor pici vizet öntünk rá. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és megszórjuk a liszttel, majd átpirítjuk. Felöntjük a vízzel és készre főzzük. A galuska hozzávalóit lágy masszává kikeverjük és szaggatóval belefőzzük a levesbe. A vajtól selymes lesz az állaga. Tejföllel tálaljuk.